Aandachtsgebieden

Het team is speciaal getraind in het omgaan met angstige patiënten

Wij zijn als team speciaal getraind in het omgaan met angstige patiënten en volgen hiervoor ook regelmatig bij- en nascholing.
Hiernaast is de praktijk aangesloten bij het landelijke platform de Lieve Tandarts.

Aan kinderen leggen wij op speelse wijze uit wat ze zelf kunnen doen om gaatjes te voorkomen. Mochten ze toch een behandeling nodig hebben, dan leggen we ze d.m.v. een oefenbehandeling uit wat we in hun mond gaan doen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld de raceauto (=boor), de brommer (de andere boor), de stofzuiger, kiezenklei en de discolamp. Uit onderzoek is gebleken dat dit wanneer kinderen goed voorbereid een behandeling ingaan zij meer ontspannen zijn en de behandeling beter verloopt. Kinderen krijgen bovendien altijd een cadeautje (dit is een muntje voor onze speelgoedautomaat).

Ook voor volwassenen met angst hebben wij in onze praktijk begrip. Wij vinden niets vreemd of raar en nemen alle tijd voor deze patiënten. We bespreken van te voren wat we gaan doen en hoe we de behandeling het beste kunnen laten verlopen. Verdoven is altijd mogelijk en tijdens de behandelingen geven wij angstige patiënten zoveel mogelijk zelf de regie, door bijvoorbeeld een stopteken af te spreken.

Brede aandacht voor preventie

Een andere punt wat wij erg belangrijk vinden in onze praktijk,  is een brede aandacht voor preventie, voor zowel kinderen als volwassenen.

Wij werken in onze praktijk in teamverband, waardoor u optimaal profiteert van de specifieke kennis en kunde van onze drie tandartsen en mondhygiëniste. Wij  streven er wel naar dat u zoveel mogelijk door een vaste behandelaar wordt behandeld. U kunt hiervoor uw voorkeur aangeven, wij proberen hier dan – indien mogelijk – rekening mee te houden.